Rasmus Danø “Extension”

Fernisering onsdag d. 8/6 2016 Kl. 17.00 – 20.00

På ”Extension” viser Rasmus Danø en række nye værker bestående af grafiske arbejder, maleri og relief/skulptur der danner et samlet flow i udstillingsrummet. I dette indgår malerierne ”The Player” og The Speaker” fra 1997, som trækker tråde frem til de helt nye værker.

Extension” er en processuel kædereaktion af værker, hvor korrespondancen værkerne imellem er lige så betydningsbærende som det enkelte værk i sig selv.
Figurationen er skåret ind til benet i et konkret formsprog, hvor særligt cirklen går igen. Den fungerer på et symbolsk plan som både begyndelse og endelse.
Også snittet eller linjen i sin rene form, der fremmaner illusioner af rum er tilstede.
Farveholdningen er gennemgående rød, hvid og sort, hvilket har en stærk iboende grafisk og symbolsk karakter.
Værkerne antyder at være digitalt eller industrielt serieproducerede, men ved nærmere eftersyn ses det, at de alle er frembragt analogt. Med de iboende skævheder og fejl, der opstår i den analoge proces, antyder Danø en stille protest mod samfundets forsøg på ensretning. Der er altid en anden vej ud og væk. Man skal blot lede efter for at finde den.

Om processen siger Danø: ”Der er i skabeloner nok at forholde sig til ude i samfundet, men måske er det en grundlæggende forudsætning for, at det hele ikke bryder sammen. At arbejde analogt, særligt med grafik, er en form for skabelonarbejde, hvor det meste lige skal overvejes inden man går i gang. Personligt har jeg brug for skabeloner i hverdagen, men i den kunstneriske proces, nedbryder jeg disse, hvis en ny og bedre idé dukker op undervejs… eller hvis materialet pludselig siger fra og vil i en anden retning. Det er i de små afvigelser jeg finder en form for ro og tilfredsstillelse… når arbejdet med kunsten giver splinter i fingrene.”

Udstillingen slutter lørdag 2 juli 2016

Rasmus Danø (1974) dimitterede fra det Kgl. Danske Kunstakademi i 2001 og har siden sin afgang udstillet aktivt i ind og udland, senest på Glasgow International Arts Festival, April 2016.
Rasmus Danø har modtaget Statens Kunstfonds årlige arbejdslegat flere gange senest 2015 og er repræsenteret på bl.a.
Vaxsjö Konsthal(se), Kunst På Arbejdspladsen og Vejle Kunstmuseum.
www.siofc.com

web_north_invitation

extensions_room5

extensions_room2

extensions_room3

extensions_room4