Pitch the Glitch

Fernisering fredag 7. oktober 2016 kl. 16-20

7 kunstnere udnytter fejl, men bruger dem forskelligt

Med udgangspunkt i "Pitch the Glitch" har 7 kunstnere set nærmere på, hvad fejl i materialet eller fejl opstået i arbejdsprocessen betyder for resultatet af deres værker.
Det blev både en inspiration og udfordring at tage udgangspunkt i titlen "Pitch the Glitch", der trækker referencer til det digitale medie. Modsat det digitale medie - hvor man kan lave fejl i sine værker, og rette dem uden det kan ses eller sanses på det færdige værk - arbejder disse kunstnere alle, i denne udstilling, med fysiske værker, hvor arbejdsprocessen med alle dens fejl, forstyrrelser og uheld bliver synlige i større eller mindre grad.
Kunstnerne starter med at have en intension om, hvordan deres værker skal tage sig ud, men det hænder at der undervejs sker uheld på materialets eller håndens betingelser. Alle 7 forholder sig til disse glitches, men behandler dem vidt forskelligt. Enten retter de dem og efterlader blot en antydning, eller de får lov at passere som de er, ja de kan endda fremprovokeres og deres potentiale udnyttes.
Det resulterer i en udstilling med et meget forskelligartet kunstnerisk formsprog, som blandt andet byder på:
Noget der er og ikke er - Bygge op, bryde ned - Farver i systemer - Materials become memories  - Pigmenter der tilføjer tid og bevægelse - Konstruerede sansninger  - UV lys versus dagslys

De udstillende kunstner er: Gitte Svendsen, Renate Borgen, Mette Sandfær, Kirsten Schauser, Shine Robert Christensen, Janne Secher Frausing, Hanne Nielsen Kjærsgaard

Udstillingen slutter lørdag 29. oktober 2016

glitch - logo org

gitte-svendsen-2Gitte Svendsen

gitte-svendsen

Gitte Svendsen

hanne-nielsen-kjaersgard-og-mette-sandfaer

Hanne Nielsen Kjærsgaard og Mette Sandfær

janne-secher

Janne Secher

kirsten-schauser Kirsten Schauser

mette-sandfaer-hanne-nielsen-kjaersgaard Mette Sandfær og Hanne Nielsen Kjærsgaard
renate-borgen Reneta Borgen
img_2103
img_2106
img_2116
Fotograf: Renate Borgen