Charlotte Thrane, Jens Damkjær Nielsen, Ninna Bohn Pedersen og Torgny Wilcke

Fernisering torsdag 3. november 2016 kl. 17-19

2 udstillinger i 2 rum

" Galleriets sidste udstilling, så kom og gør det til en god fernisering. Galleriet har eksisteret i 26 år. Men nu skal der ske noget andet. Det har været 26 dejlige, insprirende og givende år. Jeg fortsætter forlaget og du kan stadig købe de gamle publikationer, som jeg har på lager. kontakt: info@northart.dk eller tlf 26 15 61 51. Udstillingen varer til 26 november, hvor vi holder en finissage og serverer et lille glas kl 14-16":  Yvonne Hansen

At folde rummets flader ud - Med Hilsen til André og Michael.
Udstilling med Torgny Wilcke og Jens Damkjær Nielsen.

”Dag foldet ud som en hvid dug.”André Breton (1924)

”Vi folder drømmens faner ud.” Michael Strunge (1986)

Med udstillingen "At folde rummets flader ud" som afholdes hos Galleri North i november måned 2016 - ønsker vi Torgny Wilcke og Jens Damkjær Nielsen, at markere 30 året for Strunges digtsamling samtidig med, at vi søger en ny fortolkning, hvor vi tager udgangspunkt i den samme handling, at folde ud, men hvor vi ligesom Strunge har ændret på objektet, så der henvises til selve udstillingsrummet, og hvor begreberne dugen og fanerne før dannede billeder af flader, så går vi tilbage til fladen som begreb. Samtidig går vi ud fra af det alment erfarede, at udstillingsrummets flader ikke alene udgøres af gulv og vægflader, men også de flader, der udgør de udstillede værker.

Det er ofte sådan, at noget, der i sin tid stod som en nytolkning på sigt kan komme til at stå som rammen for noget nyt, der igen er skabt på skuldrende af det, der forud var et nybrud. Det kom også til at gøre sig gældende, da Michael Strunge for 30 år siden udgav digtsamlingen med titlen og titeldigtet ”Vi folder drømmens faner ud”, der udover at rumme det aktuelle brud med – og kritik af det gamle ungdomsoprør - også rummer en reference – og en hilsen til det ovenstående citat fra André Bretons det surrealistiske manifest fra 1924.

Hvor Breton stadig arbejder indenfor begrebernes rammer, så lader Strunge inddrager det mere flygtige begreb drømme som omdrejningspunktet, hvis faner foldes ud. Man kan sige, at med 62 års forsinkelse, så skaber Strunge et litterært billede, der både referere tilbage til det, der danner rammerne - samtidig med at man tilføjer fornyelsen. Samtidig er det uundgåeligt digtets betingelse, at man er afhængig af sproget - og bogstavernes og ordets genkendelighed - og det er, når man underlægger papirets flade i forhold til ordene, at man skaber det sproglige billede
torgny-wilcke-vogn-og-north-modern-2015-1
Torgny Wilcke, Vogn og North Modern, 2015

jens-damkjaer-nielsen-2015-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jens Damkjær Nielsen 2015

 

Subtitling the everyday stuff

Charlotte Thrane, Torgny Wilcke, Ninna Bohn Pedersen

En udstilling der tager det almindelige og rykker det, giver det nye billeder, nye former og associationer. Det er ikke store armbevægelser, men det er nye ting der kommer op både faktuelt og billedligt med brugen af hverdagens ting og oplevelser.

Der bygges på simple og velkendte materialer og værkerne tilslører ikke materialernes almindelighed og hverdagsnærhed og ærlighed. Værkerne fortæller åbent om den omverden, de er rundet af, og hvordan de er blevet til, der rettes meget lidt, sminkes meget lidt og det er så iøjnefaldende, at man umiddelbart som en del af formen kan se, hvordan formen har udviklet sig og skulpturen er stykket sammen efterhånden og undervejs i en almindelig hverdag.

Udstillingen vises februar 2017 i The Cass, London Metropolitan University, Whitechapel, London

charlottethrane-2016
Charlotte Thrane 2016
ninna-bohn-pedersen-2016
Ninna Bohn Pedersen 2016
torgny-wilcke-scenery-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torgny Wilcke Scenery 2015

Finissage lørdag 26. november kl. 14-16

Udstillingen er støttet af Kbh. Kommune Billedkunstudvalg og Statens Kunstfond